Budapest walking tours

Nyomtatóbarát változat

Budapesti séták - indulási pont a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállás

A központi fekvésű Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól indulhat északra, délre, keletre, vagy nyugatra, minden irányba népszerű budapesti látnivalókat talál. Itt válogathat 1 napos gyalogtúra ajánlatainkból.

1. séta: Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól délre

A Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállás a Gellért-hegy lábánál helyezkedik el. A szállodától délre található a Gellért-hegy, tetején csodállatos Budapesti panorámával. A Gellért-hegy tetején található a Szabadság szobor, valamint a korábban erődítményként működő Citadella. A Citadellában egy kis történeti múzeum látható.
A Gellért-hegy másik oldalán gyalogosan leereszkedve érhető el a híres Gellért Gyógyfürdő. Gyógyvize és gyógyászati szolgáltatásai felfrissülést és pihenést nyújtanak. A Gellért térről gyalog, vagy a 47-es / 49-es villamosok bármelyikével átkelhet a Szabadsághídon a pesti Duna partra. Itt találhatja a Vásárcsarnok épületét. A Vásárcsarnok épülete nemcsak művészeti szempontból érdekes. Ha budapesti emléket szeretne vásárolni, akkor itt tipikus magyar friss gyümölcsök, zöldségek és húsáruk között válogathat.
A Vásárcsarnoktól keletre egy villamos megállóra található a Magyar Nemzeti Múzeum épülete, ahonnan elsétálhatunk a Zsinagóga épületéig.
A Duna parton halad végig a 2-es villamos, mellyel könnyen megközelíthető a Vásárcsarnoktól délre fekvő Nemzeti Színház és a nemzetközi hírnévnek örvendő Művészetek Palotája.
Az élménydús budapesti séta után várjuk vissza egy pihentető büfé vacsorára a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállásra.

2. séta: Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól északra

A Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól északra haladva találja a Tabán parkot, majd a Világörökség részét képező történelmi városközpontot, a Budai Várnegyedet. A várhegy lábánál található a Sziklakórház, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár liftje, mellyel könnyen feljuthat a Budai Vár területére.
Itt látogathatja meg a magyar festészeti remekeket felsorakoztató Nemzeti Galériát és a Magyar Történeti Múzeumot. Nemzeti koronázó templomunk, a Szentháromság téren található Mátyás Templom. Mellette áll érdekes műemlékünk a Halászbástya, Szent István király lovas szobrával.
A Budai Várnegyed utcái barokk műemlékekben gazdagok, érdemes megkeresni a Kapisztrán téri Magdolna Tornyot.
A Táncsics Mihály utcában található a Magyar Zenetörténeti Múzeum, a Tóth Árpád sétányon pedig a Hadtörténeti Múzeum.
A Budavári sikló megállója a Sándor Palota és a Budai Vár között található. Ereszkedjen le vele a Clark Ádám térre, ahol a 0-s kilométer kő, az Alagút és a Széchenyi Lánchíd fogadja. Érdemes átsétálni Budapest legrégebbi hídján. A pesti oldalon balra a Magyar Tudományos Akadémia épülete fogadja. Egyenesen tovább sétálva elérünk Budapest legnagyobb és legimpozánsabb templomához, a Szent István Bazilikához.
Az élménydús budapesti séta után várjuk vissza egy pihentető büfé vacsorára a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállásra.

3. séta a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól északkeletre

A Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól menjen 1 megállót a 8-as, vagy a 112-es busszal az Erzsébet híd felé. A Duna partra kisétálva találhatja meg a Rudas Fürdőt. A 19-es villamosra szálljon fel és utazzon vele a Batthyányi téri végállomásig. Sétáljon a Fő utcán a Margit híd felé, ahol a Király Fürdő komplexumot láthatja.  Álljon meg a Margit híd közepén és csodálja meg a Világörökség részét képező gyönyörű budapesti panorámát. A Margit híd kanyarulatához érve érkezik el Budapest legnagyobb zöld területéhez, a Margitszigethez. Gyalogosan, vagy bringó hintót bérelve érdemes bejárni a Margitszigetet.
A pesti Duna part ékessége a Országház épülete, mely Európa legnagyobb parlamentje. Naponta több turistacsoport indul a Parlament megtekintésére. A Parlament előtti sorban állás elkerülése érdekében váltson előre jegyet a Gold Hotel Budapest szálloda recepcióján.
A Margit híd budai oldalára visszaérkezve megtekinthető a Láthatatlan kiállítás, mely érdekes szemszögből mutatja be a világot.
Az élménydús budapesti séta után várjuk vissza egy pihentető büfé vacsorára a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállásra.

4. séta Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól keletre

A Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól 5 perc alatt átjuthat busszal az Erzsébet hídon és máris a Pesti belvárosban találja magát. A híres sétáló utcán, a Váci utcán a Vörösmarty térig, a csodás panorámájú Duna korzón a Széchenyi Lánchídig sétálhat el.
Ha a Vörösmarty teret választotta, akkor szálljon fel a Millenniumi Földalattira. A Millenniumi Földalatti a kontinens első metróvonala, az Andrássy út alatt egészen a Hősök teréig halad. Érdemes megállni és megtekinteni az Állami Operaház épületét, valamint a Terror házát. A Hősök terén Millenniumi Emlékművet és két neves múzeumot lát egymással szemben: jobbra a Műcsarnokot, a modern művészetek múzeumát, balra pedig a Szépművészeti Múzeumot. A Hősök terén áthaladva elérkezik a Városligethez. Itt található a Vajdahunyad Vár, a Széchenyi Fürdő, a Budapesti Állatkert, a Közlekedési Múzeum, nyáron a Vidámpark, télen a jégkorcsolya pálya használható.
Az élménydús budapesti séta után várjuk vissza egy pihentető büfé vacsorára a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállásra.

5. séta: Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól nyugatra, irány a Budai hegyek

A Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállástól sétáljon nyugatra a Bach csomópontig. Ott szálljon fel a 212-es buszra, mely elviszi  a Fogaskerekűig. Itt felszállhat a 21-es buszra, mely rögtön a zöld Normafára viszi, vagy választhatja az izgalmas fogaskerekűt, mely a Széchenyi hegy tetejéig közlekedik. Innen 21-es busszal feljuthat a Normafáig. A Normafát tiszta levegője miatt Budapest „tüdejé”-nek is nevezik.
A Normafától több turistaút közül lehet választani. Megtekinthető az Erzsébet kilátó, ahonnan csodálatos panorámában lehet része a Budai hegységre és egész Budapestre. Kipróbálhatja a libegőt, vagy a Kisvasutat, melyet gyerek vasutasok irányítanak. Több játszótér közül lehet választani, lehet biciklizni, gyalog túrázni, futni és friss levegővel feltöltődni.
Az élménydús budapesti séta után várjuk vissza egy pihentető büfé vacsorára a Gold Hotel Budapest szálloda és apartman szállásra.